MATCH Review :Aston Villa vs Liverpool



Pada hari minggu ini, merupakan perlawanan terakhir untuk pasukan kita dalam baki musim ini, bakal menentang pengurus lama pasukan kita Gérard Houllier di gelanggang lawan iaitu di Villa Park, pastinya merancakkan saingan liga walaupun pada dasarnya liga boleh dikatakan sebagai saki baki perlawanan untuk musim ini.

Bagi saya menang atau kalah sudah tidak penting lagi, dan jika layak ke liga europa pun itu boleh dikatakan sebagai bonus terbaik kepada pasukan. Hal ini dipertik dari kata-kata Kenny yang berbunyi....

“kita mahu menghabiskan musim ini dengan kedudukan yang paling baik dan apa yang kami lakukan kini adalah terus fokus kepada perlawanan menentang Villa”

pada penglihatan saya (penulis) . Seperti yang kita semua tahu, minggu lepas Villa telah berjaya mengejutkan Arsenal dengan kemenangan 2-1 dan ini juga boleh dikatakan sebagai peringatan kepada squad yang sudah rasmi akan dikendalikan oleh Daglish untuk tiga musim akan datang.

Jika dilihatkan kepada rekod terdahulu, aksi Liverpool di Villa park memang amat membenransangkan dimana dalam lima perlawanan terakhir dalam peringkat Liga Perdana kita tidak pernah tewas kepada pasukan ini. Dan diharapkan squad Liverpool mampu menang pada perlawanan ini. Akhir kata selamat maju jaya kepada squad dan berkemungkinan tiada siaran langsung dipersembahkan oleh Astro kerana semua aksi adalah berlaku pada masa dan hari yang serentak. Ini menyukarkan pihak Astro untuk menyiarkan semua aksi pada hari tersebut. Dan pada kawan-kawan mai la pegi tengok Livestream je yek... sekian YNWA.....

Ps: musim depan pasti sinar bahagia dan gembira menanti kita semua .... percaya lah. Liverpool akan kembali mengganas kembali. Seperti yang kita lakukan pada musim –musim sebelum ini.

comment 4 comments:

berita sengsasi on May 21, 2011 at 2:24 AM said...

yakin boleh liverpool boleh

Wan Gerrard on May 21, 2011 at 12:42 PM said...

xde live lak game ni..huhu

jilah said...

You'll Never Walk Alone!...LIVERPOOL BOLEH!

rabunmerah on May 22, 2011 at 8:54 PM said...

tak payah lah bagi live game manchester ngada ngada jo, bg lintas langsung angkat piala sudah lah... blackpool main mati mati pon akan kalah game ni...ref takan nak spoil musim hebat setan merah ni heheh

Post a Comment

 
© LIVERPOOL selaMAnYa | Design by Blog template in collaboration with Concert Tickets, and Menopause symptoms
Powered by Blogger