Kata sepakat dicapai antara Liverpool dengan NESV (New England Sports Ventures)Liverpool hari ini mengumumkan bahawa pengarah tertinggi Liverpool telah meluluskan penjualan pasukan kepada New England Sports Ventures (NESV).

New England Sukan Ventures pada saat ini mempunyai portfolio syarikat termasuk pasukan baseball Boston Red Sox Martin Broughton yang merupakan Ketua pengarah Liverpool FC, berkata:

"Saya kami telah berjaya menyelesaikan proses jualan ini. Ahli lembaga pengarah memutuskan untuk menerima cadangan NESV atas dasar dasar bahawa mereka lebih baik serta memenuhi kriteria yang kami rasa boleh memberi perubahan kepada.

"Kami telah bertemu dengan mereka di Boston, London dan Liverpool selama beberapa minggu dan saya sangat yakin dengan apa yang telah mereka kata kan dengan visi mereka kepada Liverpool.

"Dengan menghapuskan beban hutang pengambilalihan, tawaran ini membolehkan kita untuk lebih berfokos kepada pelaburan untuk pasukan. Tambah Martin Broughton lagi “Saya kecewa dengan tindakan pemilik telah mencuba untuk mencegah kesepakatan berlaku dan kini kami lembaga pengarah harus menjalankan proses undang-undang untuk menyelesaikan penjualan ini. "

Ini merupakan maklumat tambahan kepada sesiapa yang masih belum mengetahui berkenaan New England Sports Ventures. NESV mempunyai kepentingan kepada pasukan baseball Boston Red Sox. Serta pasukan dimiliki oleh John W. Henry yang mempunyai kekayaan bersih sekitar £ 545 juta . Beliau juga merupakan pemilik kepada Roush Fenway Racing yang merupakan pasukan yang menyertai dalam liga lumba kereta terkenal di seluruh dunia iaitu NASCAR Dan akhir ini maklumat penting yang perlu diketahui oleh semua, iaitu proses pembelian dan jualan ini, masih belum tamat kerana dalam proses ini kedua pihak harus mendapat kata persetujuan pembelian dari pihak Premier League untuk melengkapkan proses pembelian ini.

comment 0 comments:

Post a Comment

 
© LIVERPOOL selaMAnYa | Design by Blog template in collaboration with Concert Tickets, and Menopause symptoms
Powered by Blogger