MATCH Review : Liverpool 1- 1 Sunderland


Keputusan yang bukannya kita semya mahu terima, tetapi apakan daya inilah yang diperlu dihadapi oleh semua pihak yang mempunyai pertalian dengan Liverpool fotball club.

Sejujurnya pada pendapat saya(penulis), banyak lagi yang diperlu dilakukan oleh pihak jurulatih pasukan yang. Dimana jelas sekali menampakkan tiada kesefahaman antara pemain, dan jelas sekali menunjukkan banyak lagi yang diubah untuk membentuk sebuah pasukan yang benar-benar mantap. Apa yang bakal sayan tuliskan ini bukannya hendak mengutuk mana-mana pihak. Namun inilah yang perlu dihadapai oleh kita semua.

Kepada rakan-rakan semua janganlah berduka, kerana ini adalah perlawanan pertama yang baru sahaja dilalui untuk musim ini. Banyangkanlah pemain baru dibeli hanya tidak sampai 1 bulan seperti Charlie Adam, Jordan Henderson dan Stewart Downing serta Enrique. Inilah yang meyebabkan keadaan ditas padang agak sedikit kelam kabut apabila bermain baru bermain bersama pemain lama. Pastinya ianya memerlukan kesefahaman dan sedikit perubahan . Dan saya rasa ini adalah masalah kecil yang akan segera dikenalipasti oleh kenny dan pihak pengurusan jurulatih.

Dan saya percaya masalah ini akan, diatasi semasa kita berkunjung ke gelangggan Arsenal minggu depan kelak. Sekian... "keep in trust in our club"




Liverpool: Reina, Flanagan, Enrique, Agger, Carragher, Lucas, Adam, Downing, Henderson, Suarez, Carroll. Subs: Doni, Meireles, Kuyt, Spearing, Ngog, Kelly, Robinson.

comment 7 comments:

Anonymous said...

:( Flanagan x berapa maintain...byk hantaran lintang andy carol x dpt score/shoot on target...lucas n suarez masi belum berapa cergas (masi penat - piala copa)......hantaran2 ada yg x tepat...last season opening draw dgn arsnl...harap2 penghujungnya x sama dgn season 2011/2012...

raden izwan shah said...

ye..aku setuju..takde persefahaman antara pemain.. bagi aku king kenny patut cari satu lagi striker sokongan..tak boleh nak harapkan suarez n carroll..kuyt pun dah nmpak tua.. salah seorang striker mmg tak dapat lari dari kecelakaan injured akan datang.. nicklas bentdner aku dgr nak blah dari arsenal.. king kenny patut amik dia.. tinggi lampai,teknikal player..mmg satu alternatif buat liverpool klu dapat nicklas.

RABUN on August 14, 2011 at 1:01 AM said...

secara peribadi aku menyampah bila pemain ghairah sangat tuju bola pada KEPALA Carrol,... sama menyampah masa zaman Crouch dulu keh keh ... henderson tak jadi langsong game ni... aku terlambat tgk game ni...awat kelly tak main ehh??

Anonymous said...

patut kelly first choice drpd flanagan..muda lg flanagan tu, xkecik ati pye....tpi aku masih xpuas hati...sebab gol carrol x sah semalam..patut boleh leading 3-4 gol first half...fist half dah cantik gila...liverpool je pegang bola...second half tiba2 je jadi xserasi..xpaham aku..

KhaiRin on August 14, 2011 at 8:23 AM said...

bese la..awal sizen mmg cm tu

Anonymous said...

for me sudah2 la nak main bola lambung mcm time dulu2....carroll tu bukan fowler/owen yg xleh nampak ckit bola lambung...better diorang main ground football..barula suarez hidup...skali skala nak dtuka juga taktik lambung n ground..tapi yg frust mlm tdi King kenny patut letak aquaman dlm senarai...atleast dia dpt masok 2 half kasi creative ckit midfield kita...

Anonymous said...

ya...betul, kalo aqualani ada memang strtgk pass & move menjadi..sekurang-kurangnya shoot on target & off target ada...n mgkn goal jg terhasil....adam & downing 1st half menjadi, 2nd tak berapa...harap2 next match vs arsenal aqua akan diturunkan...lucas perlu di rehatkan dlu...kalo tak pun 2nd half...ehehehe nasib baik game arsnel & chelsea draw...n harap2 1st game mu & m.city jg draw...

Post a Comment

 
© LIVERPOOL selaMAnYa | Design by Blog template in collaboration with Concert Tickets, and Menopause symptoms
Powered by Blogger