MATCH Review : Liverpool 3- 1 Bolton





What a game!! Itulah boleh saya(penulis) gambarkan mengenai corak permainan malam ini. Kemenangan pertama di Anfield untuk musim 2011/2012

Penuh dengan kesenian dan penuh dengan tab passing, jelas perlawanan malam ini menentang Bolton ini adalah milik Reds dimana goal pertama muncul pada minit ke 15 dari J. Henderson hasil daripada hantaran assist D. Kuyt. Bukan hendak memuji pasukan kebanggaan kita aksi separuh masa pertama pada perlawanan kali ini, tetapi sememangnya jelas menampakkan perubahan yang amat drastik yang diperlihatkan oleh barisan pemain yang diturunkan hari ini, dengan hantaran pendek kedepan dan kebelakang jelas sekali mengelirukan pemain Bolton.


--kelly jangan cedera lama2 tau!!--

pada separuh masa pertama ini juga menunjukkan bagaimana bergunanya barisan trio Midfielder iaitu Adam, Henderson, Downing serta Lucas yang seperti kita semua nampak dan lihat sememangnya sentiasa konsisten apabila dia berada di dalam padang.


--in coming player--

45minit pertama juga menyaksikan, begitu banyak peluang untuk menjaringkan goal tetapi apakan daya nasib tidak menyebelahi, dan perluang terbaik semasa aksi terrific interplay diantara Adam, Enrique, Suarez dan Henderson amat jelas menunjukkan keserasian sudah sebati untuk semua pemain. Dan juga berita gembira korang nampak tak si mamat Uruguay adik Sebastian Coates menonton perlawanan malam ini, dan juga jelas pemain penuh dengan potensi ini, dalam perjalanan nak menyertai squad KING KENNY .


--adam goal pertama for Reds--

Manakala pada aksi separuh masa kedua, waaupun permulaan tempoh permainan agak perlahanan, namun begitu tidak menghalang Reds untuk menambah jaringan melalui sepakkan sudut hasil tandukkan Martin Škrtel pada minit ke 52', sejurus 57 saat sahaja, adam menambah kegembiraan kita semua hasil dari hantaran dari Dirk Kuyt. Namun pada penghujung perlawanan I. Klasnic berjaya memecahkan goal dan pastinya Reina sedikit kecewa kerana tidak berjaya mengekalkan rekod tanpa bolos pada perlawanan ini. Dan diharapkan semasa menentang Stoke City, prestasi cermelang seperti semasa menentang Arsenal dapat dikekalkan. Cuma yang membingkan kita mengenai keadaan Martin Kelly yang nampaknya mengalami kecederaan, dan diharapkan agar kecederaannya tidak serius


Barisan pemain:

Liverpool: Reina, Kelly, Agger, Carragher, Enrique, Henderson, Downing, Lucas, Adam, Suarez, Kuyt. Subs: Doni, Skrtel, Robinson, Maxi, Spearing, Shelvey, Carroll.


Bolton: Jaaskelainen, Steinsson, Robinson, Cahill, Knight, Muamba (M Davies 26), Eagles, Petrov, Reo-Coker, Davies, Klasnic. Subs: Bogdan, Wheater, Riley, Pratley, Tuncay, Blake.


Pemain terbaik perlawanan pilihan penulis: iaitu Kuyt ( dengan 2 hantaran membantu gol daripada Adam dan Henderson)... kalau korang pulak sape yang patut dapat anugerah pemain terbaik????

comment 7 comments:

rabunmerah on August 28, 2011 at 2:59 AM said...

aku nak pilih suarez tapi bosan lah plak asik suarez jer, lagi pon dia tengah moody tak berani lak aku nak pilih dia.. kali ni aku pilih adam lah ...

Anonymous said...

saya pilih Lucas...bahagian tengah hidup...game jadi slow time suarez keluar...downing jg sebenarnya boleh score 2-3 biji tapi x dpt focus betul2, gara2 ada tekanan sikit sbb 2 org rekrut (jordan & adam) suda buka akaun gol...

sale_ehs gerrard on August 28, 2011 at 4:34 AM said...

SG sokong penulis iaitu Kuyt. Gandingannya bersama Suarez lebih serasi berbanding Suarez Carroll.

p/s: berbangga kerana telah berada dipersada liga walaupun hanya untuk semementara. harap kedua2 Manchester malam esok tumbang @ seri... dapatlah pegang title lebih lama....

jilah said...

aku sokong sale-ehs gerrand...minta2 la si 2 Manches tu tumbang/ seri...hehehe p.s: aku pilih Kuyt

Anonymous said...

bagi aku lucas terbaik pada malam tadi.... mengawal tengah padang dengan tenang, bijak membaca gerakan lawan & memastikan jentera tengah bolton tidak dapat membuat gerakan.

Anonymous said...

aduhhh...macamana Man.u & Man.City boleh menang besar....tak pe...liverpool tunggu korang di Anfield...jangan harap korang boleh budak2 kan Liverpool...tunggu 15 Okt & 6 November...

jilah said...

tu la pasai...dua2 manches tu menang besar la pulok...whatever...kita tunggu depa di anfield...YNWA! seronok tgk liverpool season ni...tak cam season lepas..in King Kenny We Trust!

Post a Comment

 
© LIVERPOOL selaMAnYa | Design by Blog template in collaboration with Concert Tickets, and Menopause symptoms
Powered by Blogger